Ö - Ekologisk och ren choklad från Malmö Chokladfabrik

 

Ibland tvingas man ta avsked av en kär vän, även om man egentligen inte vill. Och så är det med BJÖRN of Sweden - vår fina gamla packmaskin från 60-talet har nu helt säckat ihop och den går inte att ersätta. Vi har våndats över BJÖRN-packen som varit opålitlig ganska länge, och nu trimmas en ny fin packmaskin in. i augusti lanserar vi ersättaren av BJÖRN, en minst lika vass chokladkaka med BJÖRNs bästa egenskapen, och några nya.

Vår nya serie choklad har vi valt att kalla Ö och därmed är all vår choklad ”himma” i Malmöfamiljen – med sprakande färger, vackra former på chokladkakorna och ränderna från vår Mazetti-skorsten.

Du som saknar BJÖRN of Sweden behöver inte vara orolig, för vi har behållit allt det som de flesta som provade BJÖRN älskade – smakerna, att allt var ekologiskt och att det inte fanns en massa konstiga tillsatser eller onödiga e-ämnen i chokladen. Med Ö kan vi erbjuda en precis lika god, ren och ärlig choklad, men i ett bättre format och ett formspråk som andas Malmö Chokladfabrik.

Det är massor med saker du kan hitta i annan choklad som du aldrig behöver fundera över när det gäller vår choklad, såsom e-ämnen och onödiga tillsatser, allergener såsom nötter, soja, gluten eller ägg. Givetvis smakar Ö också väldigt gott. Den finns som ren mörk choklad och smaksatt, som dark milk och som mjölkchoklad med eller utan ytterligare smak och dessutom som en extra högoktanig Very Dark på 85% (som trots den höga kakaohalten är verkligt len och rund, inte så där sträv och bitter som många andra chokladkakor med hög kakaohalt lätt blir). Caramel som kom till för något år sedan smakar kola och minner om tiden då Dumle uppfanns av våra chokladförfäder på Mazetti.

Hela sortimentet hittar du här